04 mart. Six Pack – Secrete
1. Nu evita grasimea!
Atunci cand iti dai seama ca grasimile sanatoase (ulei de masline, nuci, peste gras) joaca un rol esential in mentinerea unui metabolism bun si in productia de energie, eliminarea lor devine o idee nu tocmai inteligenta.
2. Momentul potrivit pentru carbohidrati!
Dimineata, cu aproximativ 2 ore inainte sa te antrenezi, si la o ora dupa ce te antrenezi, din nou. Mananca cartofi, orez, fulgi de ovaz, paine integrala si fructe.
3. Evita un mic dejun bogat in carbohidrati simpli!
Carbohidratii simpli (dulciuri, patiserii, paine alba, cereale, etc), dau un raspuns insulinic puternic, ceea ce va duce la un spike de energie temporara, apoi o prabusire a nivelului de energie (cand simti din nou nevoia de ceva “dulce”). Incearca in schimb un mic-dejun bazat pe proteina si carbohidrati complecsi (omleta cu legume, fulgi de ovaz cu lapte, etc).
4. Concentreaza-te pe DOZA MINIMA EFICIENTA cand faci cardio!
“Slabitul” e un mecanism de adaptare. Cand corpul simte ca are nevoie de mai multa energie, se adapteaza eliberand din rezervele de grasime acumulate. Numai ca, raspunsul apare treptat, si stimulul trebuie crescut constant.
Daca incepi prin a face direct 3-4 sedinte de antrenament HIIT pe saptamana, dupa cateva saptamani, corpul o sa se adapteze la stimul si nu o sa mai arda grasime in plus. Daca, in schimb, incepi cu o sedinta, o sa poti sa cresti intensitatea si numarul de sedinte in saptamanile urmatoare, atunci cand ajungi la un platou.
5. Frecventa exercitiilor pentru abdomen
Abdomenul este un muschi, la fel ca ceilalti muschi. Se aplica aceleasi principii. Antreneaza-i intens, o data sau de doua ori pe saptamana. Oricum, muschii abdominali sunt folositi in aproape toate exercitiile pentru celelalte grupe.
Sorry, the comment form is closed at this time.